Nya höfter – ny balans!

20 år av reumatisk sjukdom och tre graviditeter har satt sina spår i kroppen. De senaste två åren har jag inte kunnat gå alls själv, utan hoppat på kryckor. Det sista barnet föddes i nov 2016. Efter det har jag påbörjat “Projekt restaurering” för att återta min kropp och använda den bara för min skull.

Det stora projektet i år har varit att operera båda höftlederna. I januari i år var jag på röntgen och insåg att båda höftlederna var helt slut, inget brosk kvar och deformerade höftkulor. Under sommaren träffade jag ortopeden som direkt satte upp mig på väntelistan. Månaderna gick och jag kom i kontakt med en annan metod – ytersättning – som finns utomlands.

Jag läste på och ringde runt och intervjuade folk som gjort denna behandling. Jag tänkte, våndades och tog till slut beslutet att åka till Gent, Belgien för att opereras av en av världens bästa kirurger på denna metod. Idag har det gått lite mer än två månader sedan jag opererade mig, och jag kan gå igen! Total lycka!

Operationen tog mig tillbaka till min ursprungliga balans i höft och bäcken. Att ha balans i kroppen är ju en förutsättning för att kunna ha balans i livet på alla plan. Rehab fortsätter, men under tiden njuter jag av att kunna släppa kryckorna …

Vill du veta mer om ytersättningsmetoden, kan du läsa mer här.

Här nedan kan du se en kort video hur jag gick innan och nu efter operationen.

By | 2017-12-18T14:40:15+00:00 december 13th, 2017|Balans, Hälsa, Kroppen, Okategoriserade|0 Comments