3 tips för att välja rätt catering till bröllopet

Gratulerar till den stundande vigseln! Nu är det dags att knyta äktenskapets band och fira er kärlek. En härlig bröllopsfest med familj och vänner, kryddat med kärlek och underbar mat.

Bröllopsdags, så roligt! Det finns inget bättre än att fira kärleken mellan två människor som hittat det fina och kärleksfulla hos varandra. När man landat i det hela börjar bröllopsplaneringen ta form. Ska det vara ett litet bröllop, ett stort eller någonting däremellan? Oavsett vilken storlek ni har på festen så kommer ni förr eller senare att tänka på maten. Både ni själva och era gäster kommer bli hungriga när en lång dag fortsätter in på småtimmarna. Visst vore det skönt att kunna släppa de tankarna genom att låta någon annan fixa maten och istället anlita catering?

Budget och datum

Ett första tips är att titta igenom vilken bröllopsbudget ni har. Vad får saker kosta, allt ifrån kläder och inbjudningskort till gäster, mat och lokal. När ni vet vad maten får kosta så är det dags att surfa runt på sidor som erbjuder catering i Stockholm och se vad menyerna kostar. Det är bra att kunna jämföra ett par stycken så man har en backup om en cateringfirma inte motsvarar de förväntningarna man har. Tips nummer två är att man bokar i god tid. Är man ute i god tid med sitt datum så är det en större chans att man får just den cateringfirman man önskar. Ju tidigare man bokar desto bättre, men man kan faktiskt ha turen med sig ibland även om det är nära inpå bröllopet.

Välj den meny ni gillar!

Det tredje tipset låter ganska enkelt, men är svårare än man tror: välj den mat ni gillar! Många gånger så tänker brudparen att det skall vara en bröllopsfest som är tjusig och elegant på alla sätt och vis, från inbjudan till festen och maten. Att välja mat som passar er som par efter ert tycke och smak är viktigare än att välja det som förväntas till ett bröllop. När ni hittat en cateringfirma som levererar det ni önskar på er bröllopsdag, be att få referenser av andra kunder så att ni får den välsmakande mat ni beställt. Glöm inte att få ett skriftligt kontrakt för både er och firmans säkerhet, så ni kan lägga maten på hyllan och njuta och fokusera på andra saker som har med ert kommande bröllop att göra.

6 Apr 2020

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg