Badrummet - en viktig del av hemmet

Vilket rum i hemmet är egentligen viktigast? Många skulle här säga köket eller sovrummet. Köket har ändrat sin roll under senare år och förvandlats till den självklara mötesplatsen för familjen - en plats där alla, numera, också bidrar och lagar mat. Sovrummet är mer självklart: en god natts sömn behöver alla. Men, är det inte även så att badrummet fyller en allt större funktion i våra hem? För många är det definitivt så.

Badrummet har blivit en väldigt viktig del av hemmet. Detta av flera skäl. Ett sådant handlar om hur vi idag lever. Vi har en stress i vårt samhälle som tenderar till det osunda. Vi arbetar under press och vi lider även av en social sådan. Med detta menas att vi hela tiden är uppkopplade och använder sociala medier i syfte att både framhäva- och jämföra oss med andra. De flesta tar sin mobiltelefon för att kolla flödet en snabbis - bara för att fastna i en timme.

Våra hjärnor klarar inte av att absorbera all denna information och detta gör att vi också måste hitta utrymmen där vi kan ägna oss helt åt oss själva. Ett sådant utrymme är badrummet. Att kunna kliva ner i ett hett bad, att kunna låsa dörren bakom sig, att kunna tända några ljus och bara njuta. Det gör skillnad i vardagen och det är just därför ett badrum idag är viktigare än någonsin.

Inred ditt badrum i naturliga färger och element

Stress är idag ett hot mot vår folkhälsa. Vi måste ta aktiva steg mot att reducera stressen i våra liv. Att lära sig att lägga undan telefonen, vara i nuet och sluta att jämföra oss med andra är viktigt.

Detsamma gäller att skilja mellan arbete och fritid. Något som blivit allt svårare som en följd av det hemarbete som pandemin fört med sig. Att inreda hemmet i syfte att minska stress är ett bra första steg mot ett lugnare inre. I och med att badrummet blivit så pass viktigt för att vi ska kunna ladda batterierna så är det också där man kan börja.

Några tips gällande detta är att använda sig av naturens egna element i inredningen. Genom att använda exempelvis mycket trä, sten och där färgerna hämtas från skog och natur så skapar man en egen oas för att lindra stressen. Det är ett bra sätt att hitta lite inre frid i vardagen och det är definitivt ingen slump att samtliga trender vad gäller just badrum går åt det naturliga och jordnära hållet.

Badrumsrenovering i Stockholm - så ska du tänka

Tillgången till skog är begränsad för många och i synnerhet personer som bor i större städer. Där kan badrummet - rätt inrett - komma att göra en enorm skillnad för välmåendet. Att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm har dessutom ett ekonomiskt värde då man ofta kan få till stånd ett avsevärt mycket högre pris i samband med att man säljer.

Det finns emellertid några viktiga saker att tänka på innan man ger sig i kast med en badrumsrenovering i Stockholm. Det första är att man lägger bort tanken på att utföra projektet på egen hand. Det kommer att ta tid, det kommer att ta kraft och det kommer att innebära risker.

Anlita ett företag för din badrumsrenovering i Stockholm

Bättre är att använda Rot-avdraget och anlita ett företag som specialiserat sig på badrumsrenoveringar. Att det handlar om ett företag snarare än flera är en fördel sett till att arbetet sker snabbare, säkrare och att du som kund får en bättre överblick av vad som sker. Dessutom blir den entreprenadformen ofta billigare också. En annan fördel handlar om att du också får ett bollplank och kan diskutera fram olika lösningar och alternativ för din badrumsrenovering i Stockholm.

Ett tips för att hitta rätt företag är att du alltid kollar upp referenser innan och att du även ser till att det finns certifikat för arbete i våtrum. Du vill inte bli en av dem som hamnar i en konflikt med utföraren i framtiden. I detta ligger även vikten av en slutbesiktning - utförd av en besiktningsman. Det ger dig trygghet och det ger dig exakt den njutning badrummet idag ger oss.

30 Sep 2021

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg