Bilskrot tänker på miljön i Södertälje

Har bilen gjort sitt kan man lämna den på en bilskrot i Södertälje. Där blir den väl omhändertagen. Delar av den säljs sedan vidare för att återanvändas.

Anna tittade trött på sin man Bengt. Han satt vid köksbordet med sin kaffekopp och tjurade. Maken till envis karl hade hon aldrig stött på. Hade han bestämt sig för något så var det ingen idé att försöka få honom på andra tankar. Men i det här fallet tänkte hon ändå försöka vinna striden.

Det handlade om att bilen, som var Bengts första bil, hade gjort sitt och det var dags att skrota den. Det var iallafall Annas åsikt. Den gamla Volvon hade inte körts på länge och under de senaste åren i garaget hade varit helt utan tillsyn och ännu mindre blivit skruvad och putsad på.

Bilskrot tar hand om ögonsten

Bengt hade sett rött när Anna föreslagit skroten. Hans fina Volvo skulle inte sluta sina dar bortglömd i ett berg av rostiga bilar. Anna försökte förklara att de tog hand om alla delar som sedan skulle bli sålda och leva vidare i andra bilar. Miljön tänkte bilskroten i Södertälje på genom att tömma bilen på vätskor så att de inte rann ut i grundvattnet.

Inte förrän de hade åkt till bilskroten på besök och personalen hade visat honom runt gav han med sig. De frågade om de ville att de kom och hämtade bilen hos dem. Men det vill inte Bengt veta av. Bilen hade trots försummelse klarat besiktningar och var registrerad så han skulle själv köra den till skroten och överlämna den personligen. Skrota bilen smidigt och miljövänligt på denna bilskrot: bilskrotsödertälje.se

22 Sep 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg