Bodelning kan förenklas med hjälp av advokat

Det är uppslitande att genomgå en skilsmässa. Inte minst kan bodelningen bli krävande om man inte är överens. En bodelningsförrättare kan vara till stor hjälp.

När man är förälskad finns det inte i tankevärlden en möjlighet att förhållandet någon gång kommer att ta slut. Den sorgliga sanningen är dock att ett äktenskap i Sverige endast varar i genomsnitt drygt 10 år. Det är heller inte ovanligt att man skiljer sig redan 4 till 5 år efter giftermålet. Till detta kommer alla sambor som separerar, vilket inte syns i statistiken.

Att genomgå en skilsmässa är uppslitande, särskilt om det finns hemmavarande barn. Det är mycket praktiskt som måste ordnas med och det underlättar om man kan göra det i någorlunda samförstånd med den andre parten. Även om lagen är tydlig vad gäller bodelning, så kan det dock vara väldigt svårt praktiskt att genomföra det.

En bodelning ska inte kunna ifrågasättas

Det är viktigt att allt går rätt till så att det inte uppstår problem senare, till exempel om det finns arvingar som känner sig förfördelade. Som tur är kan man få hjälp på vägen. Man kan vända sig till en advokatfirma som är specialister på allt som rör skilsmässor och separationer.

Bodelningsförrättaren hjälper till i processen att göra en rättvis fördelning av ägodelarna. Hen kommer att gå igenom eventuella äktenskapsförord och även titta på om det finns ägodelar som är att betrakta som privata. När genomgången är klar skriver hen ett bodelningsavtal som båda parter får signera. Det kommer att innebära att åtminstone ett problem i samband med separationen är ur världen. Ta hjälp med bodelning via denna hemsida: svenskbodelning.se

18 Jul 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg