Elektriker hade kanske kunnat rädda slottet Tre Kronor i Stockholm

På 1600-talet fanns det så klart inga elektriker i Stockholm. Men det hindrar ju inte dig från att skydda ditt eget hem från bränder idag och i framtiden.

I flera hundra år tronade slottet Tre Kronor på Stadsholmen. Men precis som så många andra borgar och gamla hus brann det ner till grunden en ödesdiger natt år 1697. Precis som så många gånger tidigare och senare var orsaken den mänskliga faktorn. Uppvärmningen i slottet havererade när den lämnades obevakad.

Nu för tiden är en av de absolut vanligaste anledningarna till villabränder i Stockholm elektriska fel. Enligt uppgifter från Elsäkerhetsverket beror så många som var tredje brand i våra hem på elfel. Hur uppstår då de här elbränderna? Jo, det är nästan alltid en felaktig elektrisk installation som ligger bakom förödelsen.

En elektriker vet hur installationerna görs brandsäkra

Elprylar är lättillgängliga på vartenda byggvaruhus och det har gjort det möjligt för vem som helst att renovera kablar och armaturer. Det är inget fel med det men det är livsviktigt att säkerställa att installationerna är korrekt utförda. Om man inte vet vad man gör kan man bygga en tickande bomb.

Därför är det avgörande för säkerheten att alltid anlita en certifierad elektriker i Stockholm. En elektriker vet hur ledningar och apparater ska sättas in för att de inte ska orsaka en brand när du minst anar det. På 1600-talet fanns av förklarliga skäl inga elektriker. Om det hade funnits kanske Tre Kronor hade stått kvar.

3 Oct 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg