En expert på vårdnadstvist kan hjälpa dig i processen

Vårdnadstvist är en tråkig historia som oftast handlar om två parter som inte kan komma överens om hur vårdnaden av ett barn, eller kanske fler, ska lösas.

Vid en skilsmässa kan det bli ett fasligt ståhej när det gäller att komma överens om hur vårdnaden ska fördelas. Oftast vill båda föräldrarna, eller parterna, ha vårdnaden och då hamnar till slut ärendet i rätten om de inte kan komma överens själva, eller när de fått med råd och hjälp.

Det som tas hänsyn till är barnet. Det kommer alltid i första hand. Är det flera barn kan det hända att några är så gamla att de själva kan bestämma var de vill bo. Men vårdnad handlar inte bara om att bo. Det är så mycket mer än själva boendefrågan som skall lösas.

Vårdnadstvist kan bli en lång och seg historia

När man drar igång en vårdnadstvist bör man veta att det kan bli en lång och tröttsam historia. Ibland går den fort då det inte föreligger några som helst frågetecken. Andra gånger blir den en seg och utdragen kamp. Det är alltid barnet eller barnen som blir lidande. Även om alla gör så gott de kan.

Ena parten i ett förhållande kanske hävdar att den andra parten är våldsam och den andra parten kanske hävdar motsatsen. Att komma fram till hur det verkligen förhåller sig är en svår balansgång. Har du anlitat juridisk hjälp kan du vara säker på att du får stöd under hela processen.

24 Aug 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg