Gör det bästa av en vårdnadstvist

Att hamna i en vårdnadstvist med sin expartner är aldrig roligt, men att kunna lösa omständigheterna kring barnen utan juridisk hjälp är inte alltid möjligt.

Christer och Linda älskade verkligen varandra och de var båda barnlösa och började bli till åren. De bestämde sig för att fort skaffa barn och var otroligt lyckliga när testet efter bara ett par månader visade positivt. De skulle få leva ett lyckligt familjeliv och väntade och längtade.

När deras lilla flicka föddes började problemen. Det som Linda tidigare hade sett som svagheter i Christers agerande blev än värre, dag för dag. Hon kände mer och mer att hon ensam tog hand om deras barn medan han satt uppe natt efter natt och spelade onlinespel. Linda bad Christer att flytta och han hotade med att dra igång en vårdnadstvist.

Vårdnadstvist är ibland enda utvägen

Christer å sin sida kände sig djupt sårad. Han tyckte att han ägnade sin tid åt att försöka vinna pengar så att de tillsammans kunde få ett bättre liv. Han såg inte hur Linda ensam fick dra hela lasset och ville inte kännas vid att han hade ett spelberoende. Det var en svår situation som de befann sig i.

En vårdnadstvist hägrade och den konfliktfyllda situationen gjorde att Linda och Christer knappt kunde tala med varandra. Christer sade att han tänkte dra det hela till rätten och se till att få ensam vårdnad. Hur hela historien slutar är inte klart, men de har nu tagit juridisk hjälp och har en pågående vårdnadstvist. Att ta hjälp är ofta enda vägen och bästa vägen med barnets behov i första rummet.

5 Aug 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg