Handledarutbildning krav sedan länge för övningskörning i Uppsala

Handledarutbildning i Uppsala är ett krav för dig som vill övningsköra. Både om du är handledare eller den som tar körkort. Boka plats på kursen i god tid.

I dag är det inte bara att sätta sig i bilen med första bästa sextonåring och köra iväg. I alla fall inte om det är övningskörning som står på agendan. Sedan ganska många år tillbaka är det tvunget att både den som övningskör och den som handleder ska ha gått en handledarutbildning på körskola.

Det är dock inte någon tung utbildning. Och det finns inga examinationskrav utöver närvaro. Men handledarutbildningen måste gås, annars får varken du eller körkortsaspiranten övningsköra. Detta borde inte vara någon nyhet för dig, eftersom det var ett bra tag sedan lagen kring detta ändrades. Men en gång i tiden gick det ju faktiskt att övningsköra lite hur som helst, så vissa kan eventuellt ha missat detta nya skick.

Boka handledarutbildning i god tid i Uppsala

Du som vill gå en handledarutbildning i Uppsala kan välja fritt mellan någon av stadens alla körskolor. Det finns nämligen inga körskolor som inte erbjuder handledarutbildningar. Det skulle vara ganska dåligt för affärerna.

Det kan dock vara en bra idé att boka tid på utbildningen i god tid. Efter att den värsta pandemin blåst över är det ovanligt många som vill ta körkort samtidigt, och utbildningarna blir snabbt fullbokade. Det gäller för övrigt inte bara handledarutbildningen, utan även teoriprov och uppkörningar. Var ute i god tid!

17 Aug 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg