Hur man får hjälp med barnpassning

När man behöver barnvakt så brukar många anlita sina föräldrar eller någon granne. Men vad gör man när man behöver anlita en professionell barnvakt? Och vem är det som arbetar som barnvakt?

Om man inte har någon man känner som kan passa barnen så kan man känna sig villrådig gällande hur man löser situationen. Men det finns många olika sätt att hitta en barnvakt i Stockholm som både är pålitlig och som man kan känna sig trygg att lämna sina små med. Har man ett behov av barnpassning som är återkommande så kan det vara en god idé att försöka hitta någon professionell som kanske till och med har utbildning inom området. Det finns barnvaktstjänster som hyr ut barnvakter i olika städer där alla anställda måste kunna visa upp att de har en utbildning eller erfarenhet inom området. Vid anställningen tas även ett utdrag ur straffregistret för att man ska kunna känna sig säker på att personen som man släpper in i sitt hem är en bra och pålitlig person på alla sätt. Vill man så kan man även söka på någon av de tjänsteforum som finns. Där är det vanligt att förskolepersonal eller studerande söker barnvaktsuppdrag för att dryga ut sin lön.

Att arbeta som barnvakt

För att kunna arbeta som barnvakt är det viktigt att man inte bara tycker om barn utan även kan sätta regler, är lugn och trevlig samt att man vet hur man sköter om ett barn på bästa sätt. Eftersom många inom förskolan gärna arbetar extra som barnvakt så kan det till och med vara så att man känner barnen man ska passa från sitt arbete. Det kan underlätta kontakten avsevärt. Barn vill gärna ha stabilitet, så därför är det viktigt att en frekvent återkommande barnvakt kan jobba såväl dagtid som kvällstid och ibland även nätter om det behövs. Det är viktigt att man ser det som ett arbete inom omvårdnad och inte som en möjlighet att slappa och samtidigt tjäna pengar.

Betalning och avtal

Då man anlitar en professionell barnvakt i Stockholm skriver man ett avtal där allt som handlar om arbetet specificeras. Det kan även handla om ifall barnet har någon sjukdom eller handikapp som innebär att barnvakten måste ha en speciell kunskap eller utbildning för att kunna utföra sitt arbete. Även timpeng och en generell specifikation över arbetets utförande bör pratas om och skrivas ner.

28 Jul 2020

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg