Investera i en skräddarsydd kostym

Att som man bygga upp en stabil garderob kan förenkla både vardagen och karriärslivet. Lite beroende på vad man arbetar med så behövs olika typer av klädesplagg. Det är naturligtvis skillnad på att arbeta på bank, på kontor eller som säljare mot att arbeta inom vård eller på verkstad. De förra kommer onekligen att behöva vässa sina garderober med skjortor, fina byxor, kavajer och andra plagg som inger förtroende och seriositet.

Men, alla män bör ha några plagg i sin garderob och bygga en stabil bas att stå på. Ett par mer exklusiva t-shirts, några par välsittande jeans, någon collegetröja, vita sneakers, oxfordskjortor i ljusblått och vitt, ett par finare tröjor av bättre kvalitet - kashmere, lammull, etc - snörskor, kängor samt en finare rock att bära på hösten. Utöver detta så bör man ha en bra vinterjacka, en skön vårjacka och några kavajer. Mer? En skräddarsydd kostym är något man aldrig ångrar.

En skräddarsydd kostym för viktiga händelser

Vi har alla olika kroppar. Kvinnor såväl som män har olika kroppsformer, olika längder, olika muskulatur och, helt enkelt, helt olika förutsättningar rent fysiskt. Att som man köpa en kostym är därför inte helt enkelt. Man ska ha en väldigt tur om man hittar en kostym i en butik som sitter perfekt.

Det gör att en skräddarsydd kostym är den bästa lösningen: du köper en kostym som du gillar och sedan besöker du en skräddare för att anpassa kostymen i fråga efter dina fysiska förutsättningar och efter din kropp. Det kostar några kronor, men det är en investering för livet.

En skräddarsydd kostym - välj gärna en mer diskret färg - kan användas på bröllopet, på begravning, på en nyårsfest, på arbetsintervjun eller vid något annat tillfälle som kräver att man klär upp sig. Det många tänker är att det blir tråkigt att ha samma kostym vid varje sådant tillfälle. Hemligheten till att lyckas i detta är att matcha med olika accessoarer. Du kan ha vit skjorta, du kan ha en ljusblå, du kan ha en färgsprakande slips, du kan ha fluga, du kan ha kravatt eller varför inte en snyggare scarf? Din skräddarsydda kostym är basen som du jobbar vidare på.

Fördelar med en skräddarsydd kostym

Alla äger något plagg som får en att känna sig snygg. Det plagget gör att man får ett bättre självförtroende, att man vågar ta för sig och att man känner sig lite odödlig. För en man så blir den skräddarsydda kostymen detta plagg. Så fort du tar på dig din kostym så kommer du att få en känsla av betydelse. Den ger dig ett ökat självförtroende och det kan exempelvis vara en enorm fördel i samband med en arbetsintervju där du vågar ta för dig på ett helt annat sätt.

En annan - lite bortglömd - fördel är att den skräddarsydda kostymen kommer att motivera dig att hålla formen. Du har lagt pengar på ett plagg som fullt ut är anpassat efter din kropp - din unika kropp - och det kan vara skäl nog till att avstå bullen och ge sig ut i löparspåret. Din bästa personliga tränare hänger i garderoben.

26 Jul 2021

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg