Involvera hela familjen i flytten | Förbered flytten för barnen

Om du skall flytta och har familj med barn är det bra att förbereda dem så tidigt som möjligt på att ni skall flytta. Det kan vara bra att göra ett besök på den skolan eller det dagiset dit barnen kommer gå efter flytten. Försök göra flytten till något kul och spännande. Vi listar tips med sådant som du kan gör med ditt barn för att göra till en rolig händelse.

Läs mer om flyttfirma i Stockholm.

Möblera de nya rummen

Planera med dina barn hur deras nya rum skall se ut. Ni kan titta på tapeter tillsamman och välja ut nya gardiner och sängöverkast. Möblera genom att göra en enkelt ritning och klipp ut säng, bokhylla, skrivbord och andra möbler i papper så att ni lätt kan flytta runt dem.

Turista i det nya området

Åk till det nya stället där ni skall bo och kolla runt vad som finns. I förväg kan du planera att ni åker till sådant som barnet är intresserad av. Om ditt barn är intresserad av djur kanske ni kan besöka ett stall, gillar barnet att bada kan du leta upp en simhall eller badstrand i närheten av där ni ska bo. Det är bra om barnet börjar på en aktivitet då det är ett sätt att få nya vänner på. Om barnet är skrivkunnigt kanske ni kan höra med skolan där barnet skall börja och se om det går att ordna en brevkompis.

På flyttdagen

Se till att färdigställ barnens rum först. De har störst behov av att det känns tryggt och ordnat. Att flytta är en stor omställning för alla, framförallt för barn. Förbered dig på att barnet kan sakna det gamla rummet och känna hemlängtan. Kvällen innan flytt kan barnet själv få packa en väska med det allra nödvändigaste gosedjuren och leksakerna, då slipper du rota igenom alla flyttlådorna när favoritleksakerna efterfrågas.

Efter flytten

Det kan ta tid för ditt barn att börja trivas i den nya bostaden. Barnet har ju oftast inte själv valt att flytta och kan känna sig ledsen och maktlös. Försök göra det bästa av situationen och ha tålamod. Hitta på roliga saker och dekorera barnets nya rum så att hen trivs där. Kanske kan ni ordna en inflyttningsfest så ni får träffa och umgås med era grannar och deras barn. Nya kompisar på det nya stället gör ofta att längtan efter den gamla bostaden blir mindre. Barnet behöver inte heller förlora kontakten med sina gamla vänner. Be dem komma och hälsa på så fort tillfälle ges. Kanske kan du också hjälpa barnet skriva brev till sina gamla kompisar? 

8 Mar 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg