Orkar du med en flyttstädning?

Finns det någon städning som är jobbigare än andra? Många skulle peka på den årliga vår- och höststädningen som exempel på städningar som kräver det lilla extra. Visst, det finns en poäng i detta. Man ska packa undan sommarmöbler, man ska räfsa löv, man ska passa på att städa i garage och man ska även i övrig se till att bostaden känns ren och fräsch. Dessa båda åsido dock. Frågan är om inte en flyttstädning är den absolut jobbigaste typen av städning som finns?

En flyttstädning har några starka argument som talar för sig i detta påstående. Vi radar upp dessa nedan:

  • Allt ska städas. En flyttstädning innebär inte en pliktskyldig dammsugning och en svabbning av golvet. Nej, det är verkligen allt som ska städas: avlopp ska rensas, fönster ska putsas, golv ska torkas, skåp ska rengöras, spis- och ugn ska vara skinande rena och alla övriga ytor ska vara ordentligt rengjorda. Det finns tydliga mallar som ska följas och minsta avvikelse från dessa kan innebära att ekonomiska krav kan komma att ställas från köparen av bostaden.
  • Det finns en tidspress. Man flyttar ofta under en helg och det innebär att söndagen är den dag som ska vigas åt en flyttstädning. Alla som flyttat vet emellertid att den rent teoretiska skiljer sig från det praktiska. Man brukar, helt enkelt, ha svårt att hinna med allt som ska göras. Minsta miss skapar oreda och leder till att flytten tar längre tid. Allt detta skapar stress, frustration och slutligen till att den flyttstädning som ska göras blir slarvig.
  • Man tänker på annat. Denna punkt är logisk. Flyttar man från en bostad till en annan så kommer det huvudsakliga fokuset att ligga på den senare. Man vill komma in, man vill börja möblera och bo in sig. Att återvända till den gamla bostaden enbart för att städa är tufft mentalt. Betänker man dessutom att man är ganska slut även rent fysiskt efter att ha burit möbler och annat bohag så finns ytterligare en parameter att ta hänsyn till.

Allt detta gör att vi, utan någon som helst tvekan, är beredd att utse en flyttstädning till den jobbigaste städningen som går att göra.

  • Tre personer städar ett vardagsrum

Ta professionell hjälp med flyttstädning

Det finns en ganska tydlig detalj vad gäller flyttstädning. Vid den första flytten man genomför så sköter man gärna den biten på egen hand. Vid den andra flytten så tar man professionell hjälp med flyttstädning. Detta påvisar det vi ovan gått igenom.

Rådet är, av flera olika skäl, att man tar professionell hjälp med denna städning. Idag så är det möjligt att använda rut-avdraget i samband med en flyttstädning och det gör att man kan dra av halva arbetskostnaden på sin deklaration. Detta gör att tjänsten inte alls blir så kostsam.

Även utan ett rut-avdrag så ska man veta att man kommer ganska billigt undan om man väljer en städfirma. Inte minst om man ser till riskerna som finns i att städa - på ett halvdant sätt - på egen hand och därmed riskera att få krav på sig från den som ska flytta in. Den summan brukar vara betydligt högre än vad kostnaden för en städfirma ligger på. Professionell flyttstädning är definitivt en bra lösning på ett stort problem!

3 Mar 2020

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg