Säkrare med fastighetsboxar - Minska risken för brand och inbrott

Många föredrar det gamla systemet med brevinkast i ytterdörren, men fastighetsboxar erbjuder en betydligt högre säkerhetsnivå genom att minska risken för både brand och inbrott.

Diskussionerna har varit intensiva i bostadsrättsföreningen på senaste tiden. Flera boende har ställts inför obehagliga överraskningar genom sina brevinkast. Nu har alla samlats i föreningens möteslokal för att diskutera vilka åtgärder som kan vidtas för att sätta stopp för vandalerna som härjar i området. Det är hög tid att agera.

Det har föreslagits att ytterdörrarna alltid bör vara låsta. Dock är detta inte praktiskt genomförbart då många barn bor i fastigheten och behöver kunna komma ut och leka på gården utan att behöva bära nycklar. En av hyresgästerna berättade om en bekant som hade installerat fastighetsboxar i sitt hus.

Fastighetsboxar erbjuder en smidig lösning

Alla lyssnade uppmärksamt när hyresgästen Arvid delade med sig av sin erfarenhet. De flesta nickade instämmande under hans förklaring. Genom att installera fastighetsboxar kunde man stänga igen brevinkasten. Detta förslag passade särskilt bra då de även diskuterade att byta ut dörrarna till brandsäkra sådana i samtliga lägenheter. Då skulle brevinkasten försvinna helt och hållet, och fastighetsboxar skulle ändå behöva installeras.

Arvid, som hade fått i uppdrag att samla information om fastighetsboxarna, kallade till ett nytt möte nästa vecka. Där presenterade han fastighetsboxar från olika företag som erbjöd garanti. Arvid hade även tagit fram en offert och redovisade kostnaderna för installationen. Det beslutades att man skulle träffas igen nästa vecka för att ge alla tid att fundera över saken. Men det var redan ganska tydligt vilket beslut som skulle fattas.

20 Jun 2023

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg