Thuja Brabant för en formbar häck

Thuja Brabant är thujan som växer lite yvigt och därför passar bra att formklippa. Med den här varianten av thuja kan du få en tät och fyrkantig häck.

Många väljer att sätta thuja som en häck och samtidigt som insynsskydd. En thujahäck av rätt sort är helt tät och kan klippas i precis den form man vill ha den. Thuja är dessutom lättodlad och ger nästan 100-procentig tillväxt, det vill säga att alla plantor man sätter växer till sig starkt med få undantag.

Det finns dock lite olika varianter av thuja och väljer man fel så får man pyramidformade thujaplantor i häcken. Har man dessutom satt plantorna lite för glest kan det se lite roligt ut. Ska man väl investera sina surt förvärvade sekiner i en häck kan man lika gärna lägga dem på något som verkligen fungerar.

Thuja Brabant fungerar

Thuja Brabant är ett perfekt val för häcken. Brabant är en snabbväxande thuja som växer yvigt. Genom att sätta ner thuja Brabant med ungefär 3 stycken per meter, kommer plantorna att växa ihop bra och bilda en tjock och yvig mur. När de nått rätt höjd kan du formskära den till precis den form du vill ha.

Köp dina thuja Brabant från en betrodd växtodling så du får starka plantor. I längden är det ett billigare alternativ än att se hur hälften av plantorna dör och måste ersättas. Köp också på dig rejält med plantor. Blir häcken för gles är det svårt att peta in nya plantor i mellanrummen. Får du plantor över kan du alltid leka trädgårdsmästare, plantera dem tillsammans och se om du kan formklippa en boll eller en pyramid!

17 Sep 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg