Vågar jag köra halkbana i Stockholm?

Halkbana eller risktvåan, som utbildningen heter, är en helt ofarlig övning där du tillsammans med utbildade handledare i Stockholm får lära dig häva en sladd.

Det finns två obligatoriska utbildningar som du måste klara för att få ditt körkort. Den första, riskettan, handlar om det som kan störa din uppmärksamhet och förmåga att köra bil. Risktvåan, den andra utbildningen, lär dig att bli en säker förare även när det är halt eller dåligt väglag.

Båda utbildningarna är till för att du ska bli en trygg och säker förare men risktvåan, till skillnad från riskettan, har en praktisk del som går ut på att lära sig häva en sladd. Detta kan man bara göra under säkra och kontrollerade former och därför gör du det på en halkbana i Stockholm.

Du kan känna dig helt trygg på en halkbana i Stockholm

Eftersom du behöver ha en viss körvana för att göra utbildningen kommer din handledare på trafikskolan att säga till när det är dags för dig att göra risktvåan. Utbildningen består av en kort teoretisk del med fokus på säkerhet, hastighet och allmän körning vid dåligt väglag. Därefter är det dags för den praktiska övningen.

Du får låna en bil när du kör på halkbanan och erfarna handledare finns hela tiden med. Banan är byggd för att vara säker och för att du ska kunna tillåta dig att få sladd och känna hur det är att tappa kontroll över bilen. När du följer de instruktioner du fått upptäcker du att du kan häva sladden. Kör halkbanan hos denna trafikskola: halkbanastockholm.biz

28 Jul 2022

Om mig

Att vara förälder idag är en utmaning. Genom mina egna erfarenheter som mamma till fyra barn vill jag visa dig hur Nya Tidens Barn fungerar och ge dig verktyg för att skapa balans i dig själv och din familj.

Låt dig inspireras!


Senaste inlägg